velikost písma: AAA

Koncerty a výstavy

Vánoční koncert pěveckého sboru Mladost - 18. prosince 2011 v 17:00 hodin

Pěvecký sbor Mladost byl založen r. 1956 jako dětský pěvecký sbor. Během jeho patnáctiletého působení u sboru se Mladost vypracovala mezi evropskou špičku v dětském sborovém zpěvu.

Od roku 1996 se po mnoha letech začali scházet bývalí členové dětského sboru, aby společně navázali na dřívější činnost jako sbor smíšený.Sbor si ponechal svůj původní název Mladost,

Od roku 2002 je činnost sboru pravidelná, sbor vystupuje na koncertech i sborových festivalech v celostátní působnosti. V současné době má 31 stálých členek.

Repertoár je složen z duchovních i světských skladeb, vokální polyfonie starých mistrů skladeb českých i světových klasiků ,skladeb českých autorů.

Zpívají také černošské spirituály a úpravy lidových písní naší i zahraniční provenience.

Koncert se koná v evangelickém kostele v Kloboukách u Brna, vstupné je 100 Kč.

Noc kostelů 2010 - pátek 27. května

Během celého večera probíhala videoprojekce fotografií ze života sboru, prezentace práce a činností obyvatel Betléma - zařízení, které poskytuje domov lidem s těžkým zdravotním postižením a také výstava starých Biblí. V 18:45 proběhlo maňáskové vystoupení dětského křesťanského divadelního souboru Art-Smajlík (Tim dva dva), dále vystoupil Stanislav Heller, který si připravil vrahanní koncert a také zazněla duchovní hudba v podání klobouckého evangelického pěveckého sboru Izmael. Dále proběhla komentovaná prohlídka kostela a věže.

Koncert Jaroslava Svěceného + Cimbal Classic - 5. dubna 2009

Podívejte se na fotky z koncertu. Kostel byl úplně vyprodán.